6 Ocak 2013 Pazar

Yeşilçam Severlere Müjde.!!






Nizam Eren İletişim'in koordine ettiği ve Vipsaş Stüdyoları'nda restorasyonuna başlanan Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Tosun Paşa, Kibar Feyzo ve Salako  yıl sonuna kadar elden geçirilip HD ve Blue Ray formatlarında hazır hale getirilecek ve  bundan böyle telezviyon ekranlarından HD formatında izlenebilecek.



Arzu Film - Ertem Eğilmez'e ait yapımcısı olduğu ve yönettiği filmler ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak. Bu çalışmanın bir diğer artısı da filmlerin yanması, yıpranması, solması tarih karışacak ve kolayca bir hard diskte saklanabilecek.Onlarca kez gösterilmesine karşın hala kanalların cankurtaranı olan Ertem Eğilmez filmleri restore edilerek "sinemanın kültür mirası" olduğu gerçeğine dayanarak gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Hababam Sınıfı  Restorasyonlu Fragmanı



Hababam Sınıfı serisi, Süt Kardeşler, Mavi Boncuk, Salak milyoner, Şaban Oğlu Şaban gibi baş yapıtlarında olduğu bu listedeki 49 filmin restorasyonun 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Restorasyon sonrası, Kültür Bakanlığı isterse uluslararası festivaller için yepyeni kopyalar basabilecek ve artık çizik ve kötü ses nedeniyle kimse mahcup olmayacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder