30 Ocak 2013 Çarşamba

Şubat Ayı İstanbul Konserleri.




Halil Sezai

Tarih:1 Şubat 2013
Yer:Jolly Joker-İstanbul
Giriş Ücreti
1.Kategori - 90.00 TL
2.Kategori - 45.00 TL


28 Ocak 2013 Pazartesi

Vizyona Giren Filmler..



Parker

Filmin Konusu:
Donald Westlake'in uzun soluklu roman serisinden uyarlanan film, işinde 'merhametiyle' ün yapmış hırsız Parker'ı odak noktasına alıyor. Zira Parker, paraya ihtiyacı olan insandan 'çalmamakla' tanınan, ahlaki değerleri de olan bir hırsız! Üstelik karşısına büyük bir mücevher soygunu fırsatı da çıkıyor ama Parker bu teklifi önce reddediyor. Sonra da karşısına çıkan emlakçı Leslie'nin planı yeniden teklif etmesiyle soyguna dahil oluyor!

24 Ocak 2013 Perşembe

Film İndirmek Suç Değil.!


Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, internetten film indirmeyle ilgili yapılan düzenleme konusunda açıklama yaptı.

Kanuni bir düzenleme yapıldığını doğrulayan ancak film indiren ya da izleyenlere ceza geleceği yönündeki haberleri yalanlayan Günay, önümüzdeki dönemde ayrıntılarını açıklayacağını söylediği düzenlemenin sadece film indirip çoğaltanlara yönelik cezayı işlem getireceğini, bireysel olarak bir ceza öngörülmediğini söyledi.

Günay, "Film indirmek suç değil.! Siz film indirip izliyorsanız ona bir şey yok. Ama siz servis etmeye başlarsanız ona yaptırım getiriliyor" diye konuştu.

11 Ocak 2013 Cuma

Oscar'ın En İyi Film Adayları..




Lincoln

Film, Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. Başkanı olan ve kuzey eyaletlerinde 1861-1865 yılları arasında yaşanan iç savaşa öncülük eden Lincoln'un son dönemlerine ışık tutuyor. İç Savaş'ın hararetli günleri geride kalınca, Abraham Lincoln ile kabinesi arasında fikir ayrılıkları da su yüzüne çıkacaktır. En ciddi görüş ayrılığı ise kölelik konusunda yaşanacaktır.

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler..



Karaoğlan


1238 yılında Camoka’nın önderliğindeki Moğollar'ın ordusu Anadolu kapılarına dayanmıştır. Bu büyük istilaya karşı harekete geçen Türk devletleri bir birlik oluşturmaya ve beraber savaşa girmeye karar verirler. İlk adımda Çise Hatun'un Altın Orda devletine gelin olarak verilmesi kararlaştırılır. Bu planı öğrenen Moğollar, birliğin oluşmasını en baştan engellemek için Çise Hatun’u öldürmeye karar verirler. Fakat güzeller güzeli Çise Hatun Türk fedaisi Karaoğlan’ın koruması altındadır. Şimdi Anadolu topraklarının kaderi Karaoğlan’a ve onun çevresindekilere bağlıdır. Güzeller güzeli Bayırgülü, kılıç ustası Baybora, yaman savaşçı Balaban ve Karaoğlan’ın akıl hocası Çalık, bu şanlı destanın kader ortağı olacaklardır.

Gotlar Sütunu..





Gotlar Sütunu, Topkapı Sarayı dış bahçesinde, Gülhane Parkı Sarayburnu girişinde bulunan ve Roma Devri'nden günümüze hiç değişikliğe uğramadan gelen en eski abidedir.

10 Ocak 2013 Perşembe

İstanbul'un En Eski Köyü..






Marmara bölgesinde Yenikapı kazılarından sonra Pendik’te de Neolitik Dönemden (Taş Devri) bazı buluntular keşfedildi.

Oscar Adayları Belli Oldu..






24 Şubat't85. Oscar ödüllerinin adayları belli oldu. Sinema dünyasının en prestijli ödülleri 24 Şubat gecesi sahiplerini bulacak.

45. SİYAD Ödülleri Adayları Belli Oldu..




Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 45. Türk Sineması Ödülleri için adaylarını belirledi. 2012 yılında gösterime giren toplam 61 filmin 11’inin çeşitli dallarda değerlendirildiği listede Yeşim Ustaoğlu’nun yönettiği Araf filmi tüm dallarda aday gösterilen tek film olarak dikkat çekti.

7 Ocak 2013 Pazartesi

Çemberlitaş Sütunu


Çemberlitaş Sütunu, MS 330 yıllarında İmparator I. Konstantin onuruna, İstanbul'un yedi tepesinden biri olan ve şu anki adıyla Çemberlitaş olarak adlandırılan semtteki tepeye dikilmiş olan sütundur.
Sütun her biri 3 ton ağırlığında ve 3 metre çapında olan bileziklerle birbirine bağlanmış toplam 8 adet sütun ve bir kaidenin üst üste konulmasıyla oluşturulmuştur.

6 Ocak 2013 Pazar

Forrest Gump IMDB Puanı:8.7/10






Filmin yönetmeni Robert Zemeckis olup, Winston Groom, Eric Roth gibi isimler tarafından yazılmıştır. Başroller: Forrest Gump rolünde Tom Hanks, Forrest Gump'un kız arkadaşı rolünde Robin Wright Penn.


Yeşilçam Severlere Müjde.!!






Nizam Eren İletişim'in koordine ettiği ve Vipsaş Stüdyoları'nda restorasyonuna başlanan Hababam Sınıfı, Çöpçüler Kralı, Neşeli Günler, Tosun Paşa, Kibar Feyzo ve Salako  yıl sonuna kadar elden geçirilip HD ve Blue Ray formatlarında hazır hale getirilecek ve  bundan böyle telezviyon ekranlarından HD formatında izlenebilecek.

5 Ocak 2013 Cumartesi

Galata Kulesi..




Galata Kulesi, İstanbul'un Galata semtinde bulunan ve şehrin en önemli sembollerinden biri olan 528 yılında inşa edilmiş bir kuledir. Kuleden İstanbul Boğazı, Haliç ve İstanbul, panoramik olarak izlenebilmektedir.

2013 Yılında Vizyona Girecek Filmler



Hollywood 2013 yılında birbirinden iddialı filmleri seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Heyacanla beklenen ve tüm dünya ile aynı andı izleyeceğimiz filmler;



World War Z

Marc Forster'ın yönettiği film bir savaşta zombiye dönüşen bir grup eski askeriye insanların arasındaki mücadeleyi anlatıyor.




4 Ocak 2013 Cuma

Dikilitaş


Dikilitaş, diğer adı Theodosius Dikilitaşı, Sultanahmet Meydanı'nın güney tarafında, Yılanlı Sütun'un yanında bulunan bir Antik Mısır Dikilitaş'ıdır. Dikilitaş, Mısır firavunu III. Tutmosis tarafından MÖ 15. yüzyılda yaptırılmış ve Karnak tapınağının yedinci pilonunun güneyine dikilmişti. Roma imparatoru II. Constantius MS 357 yılında dikilitaşı tahtta bulunuşunun 20. yılı onuruna Nil ırmağı üzerinden İskenderiye şehrine getirtti. Daha sonra, MS 390 yılında imparator I. Theodosius dikilitaşı gemi ile İstanbul'a getirterek Hipodrom'da şimdiki yerine diktirdi.

Fight Club (Dövüş Kulübü) IMDB Puanı:8.9/10




Dövüş Kulübü, (orijinal adı Fight Club), Chuck Palahniuk tarafından yazılmış olan aynı isimli roman üzerinden çekilen kült filmdir.
1999 yapımı olan film, David Fincher tarafından yönetilmiştir ve başrollerde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter rol almıştır. Müziklerini Dust Biraderler (Dust Brothers) yapmıştır.


                                                         

3 Ocak 2013 Perşembe

Ocak Ayı İstanbul Konserleri

 
 Cem Adrian

Tarih: 4 Ocak 2013 | Konser

Yer: Jolly Joker-İstanbul

Giriş Ücreti: 1. Kategori: 50.00 TL
                   2. Kategori: 40.00 TL
                   3. Kategori: 30.00 TL

V For Vendetta IMDB Puanı:8.2/10


V for Vendetta, 2005 yılı ABD - Almanya ortak yapımı olup 2006'da gösterime giren film. Wachowski biraderlerin sinemaya uyarlayıp yapımcılığını üstlendiği filmi, daha önce Matrix üçlemesinde yardımcı yönetmenlik yapan James McTeigue yönetti. V for Vendetta, Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı isimli çizgi romandan beyaz perdeye uyarlandı.

İlk Blog ve İlk Yayın

Eveeet... Başlıktan da anlaşılacağı gibi ilk blogum kendileri blogu vizyona yeni girdim beni takip etmeye devam edin :))